Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Obavijest o smrti s. Terezije Sabljić

Obavijest o smrti s. Terezije Sabljić

Dana 21. kolovoza preminula je s. M. Terezija (Anđa) Sabljić. Okrjepljena Otajstvima svete vjere, preminula je u 76. godini života i 58. godini redovništva.
Sprovod će biti 23. kolovoza 2019. u 11 sati na groblju Danče u Dubrovniku.

S. Terezija je rođena 26. travnja 1943. godine u Blaževićima, župa Drinovci u Hercegovini, od oca Petra i majke Matije, rođ. Grubišić. Krštena u župi sv. Mihovila u Drinovcima. Osnovnu školu završila je u Sovićima 1979., a srednju, kuharsku školu u Dubrovniku.
U Družbu sestara franjevki od Bezgrješnog začeća, u samostan na Danče došla je  11. veljače 1958. Prve zavjete je položila 23. travnja 1961. a doživotne zavjete 13. svibnja  1967.

S. Terezija  je živjela i djelovala u svim našim samostanima. Također je djelovala na  župama dubrovačke, krčke i šibenske biskupije ( u Janjini, u Novalji i na Brodarici. ) Bila je kuharica u internatu kojeg su salezijanci vodili u Memingenu. U Njemačkoj je vodila kuhinju u Caritasovu staračkom domu, Franciscusheim u Ludwigshafenu. Nakon Ludwigshafena s.Terezija je kao kuharica djelovala i u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Stutgartu. Od 2013. živjela je u  kući matici na Dančama. 

Bila je SESTRA!
To je uistinu najkraća i najvjerodostojnija misao koja izriče njezino postojanje i suživot s njom.

Gotovo cijeli svoj redovnički život, bila kuharica. Ali, ona nije bila „obična“ kuharica. U svemu što je činila, kao i u načinu na koji je komunicirala, kušao se okus dosjetljive ljubavi. Svojom vedrinom i predanim služenjem bila je primjer kako se stvara i njeguje ozračje doma.

Snagu je crpila iz molitve, jer je znala da se život hrani i molitvom i da se zajedništvo gradi trajnim okupljanjem oko  Gospodina. Iz njene vedrine i blagog osmjeha dalo se iščitati da u svakome koga susreće i kome služi prepoznaje  Onoga tko je govorio: „Bijah gladan i dadoste mi jesti…bijah žedan…bijah osamljen…“ 

S tom blagošću, unatoč boli koju je osjećala,  okružena sestrama i praćena njihovom molitvom, sinoć je na Dančama  uistinu BLAGO u Gospodinu preminula.
To preminuće bilo je na neki otajstven način obilježeno zovom: „Dođite blagoslovljeni Oca mojega…“

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Ruka mora ići u korak sa srcem.

Sv. Vinko Paulski