Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Danče - franjevačka oaza i mjesto poslanja

Danče - franjevačka oaza i mjesto poslanja

Franjevačko zajedništvo na Dančama i u ovoj pastoralnoj godini je vrlo živo. Nakon molitvenih druženja sa mladim framašima iz Rožata, i članovi franjevačkog Trećeg svjetovnog reda prepoznali su Danče kao svoju duhovnu oazu. Oni su posjetili Danče i u ugodnom druženju sa sestrama dogovorili zajedničke molitvene susrete. Njih tridesetak su 23. veljače sa sestrama molili  na euharistijskom klanjanju.

Za sljedeći susret dogovorili smo pobožnost Križnog puta, 16. ožujka na Dančarskim hridima. Na rubu grada kao nekad Franjevačka trećoretska obitelj (samostanska zajednica i svjetovno bratstvo) molili smo za sve bolesne u našem gradu i za sve one koji na različite načine žive na rubu. Nakon molitve smo razmijenili i neka iskustva pohoda bolesnima i osamljenima u Gradu.

Radujući se novim susretima, molimo Gospodina da franjevačka karizma na ovim našim prostorima bude trajno živa i djelatna. 

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Duši je nemoguće prijeći užasni ocean grijeha, održavati Božje zapovijedi i spasiti se ukoliko joj Duh Isusa Krista ne pomogne i ne ponese je u barci Božje milosti.

Sv. Makarije