Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Gospodine, obuci nas u Silu odozgor

Gospodine, obuci nas u Silu odozgor

Duhovna obnova za djevojke

U subotu, 3. 6. 2017., bile su pozvane djevojke na susret u samostan sestara franjevki od Bezgrešnog začeća i bila sam sretna sto sam i ja bila među njima. Ovaj susret je bio posebno prožet Duhom Svetim jer nam je to ujedno bila i priprema za svetkovinu Duhova. Započele smo susret s katehezom i razmatranjem evanđelja. Razgovorom i radom u grupama ili individualnim radom imale smo priliku na poseban način povezati se s Gospodinom, ali i međusobno stvoriti povjerenje, zajedništvo i bolje se upoznati. Nakon zajedničkog razgovora i dijeljenja dojmova o pročitanom evanđelju, imale smo priliku postaviti pitanja vlč. Željku i s. Katici. Oni su nam drage volje odgovorili na sva naša pitanja i nedoumice vezane uz vjeru. Zatim je slijedilo klanjanje i sveta misa kao vrhunac našeg susreta. Svetu misu je predvodio vlč. Željko Faltak. Svi smo bili puni dojmova i Duha Svetoga!

"Bilo je prekrasno! Sestre u jako drage i susretljive. Cijeli susret me je uistinu dotaknuo i ispunio srećom.", kaže Ines kojoj je ovo bila prva duhovna obnova i potpuno je oduševljena. 

Daniela je također zadivljena: "Ovo je za mene bilo jedno veliko nadahnuće i želim ovo što sam doživjela donijeti u svoju obitelj, župu, školu... Hvala sestrama što su nas tako lijepo primile i pobrinule se za okrepu duše i tijela."

Svi se radujemo idućem susretu koji će nam, sigurna sam, donijeti još puno lijepih uspomena, iskustava, novih poznanstava, obnove duše i nadamo se duhovnih zvanja.

Magdalena Kralj

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI