Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Sveti Nikola i Isusov dolazak

Sveti Nikola i Isusov dolazak

Na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca ove godine, u župi sv. Franje u Windsoru, svečano je obilježen blagdan sv. Nikole. Vrijeme došašća i darivanje sv. Nikole uvijek je poticaj da srce pripremimo za primanje najvećeg i najljepšeg dara neba zemlji. „Bog sam hita da nas spasi!“

Kako je to bilo u Windsoru, pročitajte u tekstu kojeg nam je poslala gospođa Snježana Prša.

Na sv. Misi  fra Ljubo je posebno naglasio važnost budnosti. „Budni budite, kroz dobra djela i molitvu. U ovo vrijeme darivanja ne zaboravimo one najmanje i od društva odbačene, jer upravo u njima ćemo pronaći Krista“, naglasio je fra Ljubo.

Program za doček sv. Nikole započela je naša najmlađa folklorna skupina razigranim plesom pod vodstvom gospođa Katarine Pišković i Marijane Mataković. Slijedili su njihovi malo stariji prijatelji koji su, iako očigledno malo zreliji, dječji veselo izveli program za koji su ih vješto pripremile njihove učiteljice Melanie Projić i Ann Mary Bartolović.

Naše vrsne kuharice i ovoga su puta pripremile izuzetno ukusan ručak koji je lijepo okrijepio dječicu kako bi mogli nastaviti program u čast jednog od njihovih najomiljenijih svetaca. Nakon ručka, s programom su nastavila djeca hrvatske škole. Najprije je razred sestre Matije prikazao Isusu na dar ono što je njima najmilije. Za neke to su bili njihovi roditelji, za neke bake i djedovi, za neke njihovo ime... Teško je opisati osjećaje koji su se budili  dok u najmlađa dječica, nježnim glasom prikazivala malom Isusu svoje darove na hrvatskom jeziku. Djeca iz razreda sestre Marije govorila su o simbolima karakterističnim za Božićno vrijeme. Nisu ni oni zaboravili predati Isusu poklon što je u njihovom slučaju bila srdačna rođendanska pjesma. Djeca najstarijeg razreda hrvatske škole, koje podučava Snježana Prša, zaželjela su izvesti igrokaz sa jaslicama kao glavnom temom. Tako smo pripremili igrokaz koji je bio inspiriran stihovima najljepših hrvatskih Božićnih pjesama i završili pjesmom „Radujte se, narodi“ , što je ujedno bila i poruka djece svima prisutnima za ovo vrijeme radosnog išćekivanja Božića.

Naravno, za svečani doček svetog Nikole, svi su zajedno zapjevali pjesmicu „Ručice nam Niko daj“.

 Sveti Nikola je bio oduševljen onime što je vidio i nakon što se je uvjerio da su sva djeca stvarno to zalužila, velikodušno je podijelio darove koje im je donio.

 

Tako je lijepo i u dobrom raspoloženju započelo ovo vrijeme došašća i darivanja u našoj župi, a na nama je sada da u ovo sveto vrijeme živimo evanđelje po Božjoj volji jer, kako je to fra Ljubo slikovito rekao; mi smo glina, a Bog je lončar.

Blagoslovljen i Čestit Božić i Sretna Nova Godina!

Snježana Prša

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI