Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Bit ćete mi svjedoci

Bit ćete mi svjedoci

Frama Bukovica

27. svibnja, 2017. godine, našu Framu u Bukovici posjetile su sestre franjevke sa Danča. Bila je to kratka duhovna obnova i priprema  za primanja i obećanja naše Frame.  

Upoznavši nas sa svojom malobrojnom ali divnom franjevačkom redovničkom obitelji, i nama su dale priliku da se na jedan poseban način ponovo upoznamo jedni s drugima. U ovom vedrom susretu kroz smijeh i radost ponovo smo otkrivali ljepotu zajedništva u različitosti.  

Potaknuti biblijskim tekstom: „Primit ćete snagu Duha Svetoga i bit ćete mi svjedoci“, slušali smo kako je Franjo osluškivao poticaje Duha i kako je prepoznavao njegovo djelovanje  u svom i u životima svoje braće.

U tih nekoliko sati provedenih zajedno sestre su nas duhovno osnažile i pomogle nam da bolje shvatimo sv. Franju, čiji smo braća i sestre i koga se trudimo, koliko je moguće bolje slijediti. Razmišljali smo i o tome što danas znači biti svjedok Evanđelja i franjevačke radosti.

Bez nekog velikog pritiska i napora uživali smo u međusobnom druženju, jednako koliko i u molitvi kojom smo završili ovaj susret. Iako sestre nisu mogle ostati na  samom činu primanja i obećanja koji je bio sutradan, vjerujemo da su bile prisutne s nama u Duhu. Rastali smo se uz obećanje ponovnog susreta i poziva da se on dogodi  u Dubrovniku!

Anđela Šarac

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI