Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Blagoslov susreta

Blagoslov susreta

Započele smo Novu godinu, novim susretom. To nam je prigoda da za sve nove početke molimo snagu i blagoslov od Onoga koji nam sve molitve uslišava. Istina, ne po našim željama nego po svojoj Providnosti. Najljepše dobro koje možemo imati u našem redovničkom životu je naše sestrinstvo.

Drugi dan Nove godine, nas tri sestre uputile smo se s Danača zajedno s našom časnom majkom s. Darijom, u posjetu našim sestrama u samostanu sv. Nikole u Stonu. Samostanska poglavarica s. Emilija i ostale sestre priredile su nam zaista srdačan doček.

Točno u podne, nakon zvona s drevnog tornja crkve sv. Nikole, izmolile smo zajedno molitvu srednjeg časa. Nakon ručka u samostanskoj blagovaonici, ostale smo u zajedništvu ugodnog razgovora i pjesmi.

Časna majka s. Darija, svim je sestrama donijela mali dar, potičući nas na male geste pažnje, ljubavi i darovanog vremena, kojima uvijek možemo darivati druge i tako izmamiti osmjeh na njihovom licu.

Zahvalna srca za dan kojeg smo provele zajedno, sada dok ovo pišem dolaze mi na pamet riječi psalmiste: „Divna djela učini nam Gospodin.“ Obogaćene ljepotom zajedništva i u nadi radosne, vratile smo se na naše Danče, zahvaljujući Bogu na blagoslovu međusobnog susreta.

s. Željka

Galerija slika:

  Događanja - Sve