Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Od Avile do Međugorja

Od Avile do Međugorja

Desetak mladih iz Avile, pod vodstvom svećenika imenom Jesús, uputili su se sredinom kolovoza 2020. prema Međugorju. Prvo stajalište je bilo razgledavanje Dubrovnika, grada sv. Vlaha. Istoga dana u večernjim satima mladi su stigli u drugi grad istog sveca sv. Vlaha, grad Ston. Mlade hodočasnike primila je i pozdravila naša s. Mila u samostanu sv. Nikole. Nakon kratkog susreta sa sestrama u Samostanu sv. Nikole, s. Mila je otpratila mlade do našeg samostana sv. Kuzme i Damjana, gdje su ih sestre očekivale. Mladima je s. Finka uputila riječi dobrodošlice, a sestre Alfonsa i Josipa skromnu franjevačku večeru. U samostanu su se mladi osvježili, okrijepili, te ostali sa sestrama pod trijemom samostana uz Gospinu špilju, u ugodnom večernjem druženju.

Nakon svete mise, u samostanskoj kapelici koju je u ujutro predvodio svećenik Jesús, sestre iz samostana sv. Kuzme i Damjana oprostile su se s mladima iz Španjolske, koji su nastavili svoj hodočasnički put prema Međugorju.

Mladi su imali priliku vidjeti franjevačku skromnost i jednostavnost naših samostanskih zajednica u Stonu. Ovo je bio jedan radosni, upečatljivi susret, kojem ni jezična barijera nije bila zapreka. Želim posvjedočiti da sve ono što radimo i živimo ako je u predanju Kristu biva izvorom radosti za druge.

Za trenutke zajedništva i molitve s mladima iz Avile, zahvaljujemo Ocu nebeskom, a njihovo hodočašće preporučamo Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici mira.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Duši je nemoguće prijeći užasni ocean grijeha, održavati Božje zapovijedi i spasiti se ukoliko joj Duh Isusa Krista ne pomogne i ne ponese je u barci Božje milosti.

Sv. Makarije