Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Dvadeset deveta Biblijska olimpijada u Njemačkoj

Dvadeset deveta Biblijska olimpijada u Njemačkoj

Dvadeset deveta Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"  održana je 23. ožujka u Obetshausenu nedaleko Offenbacha na Majni.
Tema ove Olimpijade bila je "Velikani vjere u Hrvata" a održana je u u sklopu 46. susreta hrvatske katroličke mladeži u Njemačkoj.

Organizator natjecanja bio je Hrvatski dušobrižnički uredi iz Frankfurta na Majni. Prije olimpijade u dvorani je slavljeno svečano misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi (HKŽ) Frankfurt am Main fra Kristijan Šilić u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, voditeljem Hrvatske katoličke misije (HKM) Mainz fra Jurom Zebićem, voditeljm HKM Wuppertal fra Markom Domazetom – Lošom i vlč. Markom Zadravcem.

Misno slavlje pjesmom i glazbom je uveličala skupina mladih HKŽ Frankfurt am Main pod vodstvom s. Filipe Smoljo.
Na olimpijadi je sudjelovalo 19 ekipa iz 12 hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Među ostalima je sudjelovala i ekipa iz Ludwigshafena, kuju je za ovo natjecanje pripremala i vodila naša s. Valerija Šimović.
Na drugom – usmenom dijelu Olimpijade sudjelovao je apostolski nuncij u SR Njemačkoj nadbiskup dr. Nikola Eterović, koji je uputio prigodnu riječ, te je istaknuo važnost čitanja Sv. pisma na duhovan način, a to je riječ koju nam Bog upućuje za današnje vrijeme.
Ekipa s najviše osvojenih bodova bila je II. ekipa HKŽ Frankfurt na Maini. Ekipu su pripremali s. Filipa Smoljo i fra Ivan Čikara. Sve su misije i zajednice, iz koje su se natjecale ekipe na olimpijadi dobile spomenice.

Ostatak dana  mladisu proveli u druženju i prigodnom programu koji je za njih pripremio i organizirao Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta na čelu sa vlč. Ivicom Komadinom.
Mladi su se vratili osnaženi iskustvom susreta  sa mladima iz drugih misija. Cijeli dan se razgovaralo hrvatskim jezikom za što ovi mladi nemaju tako čestu priliku. Ljepota vjere i pripadnost jednom narodu dala im je novu sigurnost i radost koja se mogla vidjeti na njihovim licima. Ovakvi susreti  su prigoda ne samo za susretanje hrvatske mladeži koja živi izvan domovine, nego je i prigoda za rast u vjeri, produbljivanje znanja o hrvatskoj kulturi i učvrščivanje nacionalne svijesti.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI