Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Križni put u Burrlweiler Njemačkoj

Križni put u Burrlweiler Njemačkoj

Križni put u Burrlweiler Njemačkoj održan je 31.03.2019. na putu od mjesne crkve do kapele sv. Ane. 

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen okupili su se pred mjesnom crkvom Maria Heimsuchung u Burrlweileru u kojoj je u 14. sati slavljena sv. misa. Nakon mise započeo je križni put do kapele sv. Ane.
Ovaj križni put organizira se jednom godišnje i prilika je ne samo za pobožnost, nego i za srdačna susretanja i međusobna ohrabrivanja na životnom putu križa.

Da je tako bilo i ove godine, piše nam naša s. Valerija, koja djeluje kao pastoralna suradnica i tajnica u hrvatskoj katoličkoj misiji Ludwigshafenu.
„Bio je predivan sunčan dan. Pred starodrevnom crkvom smo jedni druge srdačno pozdravljali u hodočasničkom raspoloženu. Radost susreta zasjenila je i zahtjevnost puta kojim je trebalo poći.
Među okupljenima je bilo i djece. Najprije smo imali svetu misu u mjesnoj crkvi, a potom smo, slijedeći postaje Križnog puta zdušno molili, pjevali i razmatrali od postaje do postaje Isusovu muku. Velike, lijepe, starinske postaje Križnog puta počinju od crkve, kroz selo i predivnu prirodu uz brdo do kapele svete Ane. Punina neke ljepote se razlijevala našim srcima iako smo razmatrali Isusovu muku. U mislima i srcu noseći i svoje križeve, iskusili smo kako je lijepo ići za Isusom i kad je teško, sjedinjujući ih sa Njegovom patnjom.
Svatko je kroz napor uspinjanja nastojao što bolje doživjeti Isusa patnika i osmisliti svoj životni put oslanjajući se na Onoga koji je strpljivo pobijedio sve patnje i dao nam primjer i pokazao put kojim se ide prema Uskrsu u slavu Očevu. Na brdu pred kapelom sv. Ane, po završetku pobožnosti smo proveli vrijeme u ugodnom druženju. „

Hrvatska Katolička misija bl. Alojzija Stepinca u Ludwigshafenu osnovana je 1967 god. Danas broji više od 4000 vjernika.
Od 1967 do 1985 godine voditelj HKM Ludwigshafen bio je Vlč. Anton Kosina
1970 - 1971 na ispomoći je bio Vlč. Marijan Bevanda – svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije.
1971-1978 kao dušobrižnik djelovao je Vlč. Milivoj Galić – svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije
Od 1985 do 2016 godine voditelj HKM Ludwigshafen bio je fra Ljubo Sesar – član Hrvatske franjevačke provincije Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.
1986-2015 kao pastoralni suradnik u misiji djelovao je Alojzije Vešligaj
Od 2016 kao voditelj HKM Ludwigshafen također član Hrvatske franjevačke provincije Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu je fra Slavko Antunović.
Od 2016 kao pastoralna suradnica i tajnica djeluje sestra Valerija Šimović – Franjevka Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika.
Od 2017 na ispomoći je Diakon Mladen Anton Svoboda.

Spomenuta kapela sv. Ane se nalazi na visini od 423 m. Datira iz 1591 i vise puta je rušena i obnavljana. Križni put je iz 1880 godine.
Burrweiler ima 850 stanovnika i većina su rimokatoličke vjere. Kod kapele sv. Ane je ljepi vidikovac.

Podatci o misiji i kapeli preuzeti sa službene stranice:  http://hkm-lu.de/

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI