Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Franjevačka vedrina

Franjevačka vedrina

U subotu, uoči svetkovine Presvetog Trojstva, framaši iz Vitine, sa s. Anicom su posjetili Danče. Svim framašima ove generacije bio ovo prvi dolazak na Danče. Dogodila se, kako rekoše: „ljubav na prvi pogled“, a ona se ne zaboravlja. Tek sad im je, kako kažu,  jasno o čemu su tako zanosno govorile sestre i dosadašnji članovi frame.

Nakon prvih dojmova, s pažnjom su slušali neke zanimljive detalje o nastanku Družbe. "Danče s pravom nose naziv duhovne oaze", zaključili su framaši, jer franjevačka karizma je uvijek osluškivanje Duha i odgovor na njegove poticaje. Neki od njih su rekli da su „svoji na svome“, jer radost početaka ipak pripada „ pobožnim djevojkama" koje su u svjetu živjele franjevačku karizmu. U tom vedrom i poticajnom dijalogu čule su framašice i to da su pobožne franjevačke djevojke postale redovnice ili "dumne sa Danača". Na tom tragu, vedro i uistinu pobožno, su na dančarskim hridima sudjelovali na pobožnosti: „Put svjetla“. 

Svetu misu oko podneva, predslavio je fra Veselko Grubišić, a svirali su i pjevali framaši. Nakon ručka, imali su priliku posjetiti i druge znamenitosti u Dubrovniku, a neki od njih su i zaplivali.

Nakon još jednog popodnevnog  druženja, u predvečerje su framaši sa s. Anicom puni dojmova otputovali u Hercegovinu.
Na Dančama su, u ovaj sada već vrući dan, ostavili dašak svježine. 
 

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Kakvim se činiš, to procjenjuju ljudi. Kakav jesi to ocjenjuje Bog.

M. Seemann