Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

„Jelo na kotačima“ u Dječjem vrtiću sv. Josipa u Mostaru

„Jelo na kotačima“ u Dječjem vrtiću sv. Josipa u Mostaru

U novonastalim okolnostima borbe protiv koronavirusa, u sklopu projekta Kućne skrbi za stare i bolesne u Caritasu Mostarske biskupije pokrenuta je humanitarna akcija „Jelo na kotačima“. Slijedeći odluke civilnih vlasti Dječji vrtić sv. Josip koji skrbi za oko 160 djece je zatvoren. Vrtić je zatvoren, ali djelatna ljubav se ne može zatvoriti. Ona nalazi načina da otvori vrata za uprisutnjenje Kristova evanđelja. Po toplim obrocima koji se spremaju u kuhinji želimo poruku radosne vijesti – evanđelja, donijeti najpotrebnijima.

Projekt „Jelo na kotačima“ oživio je naš vrtić. U kuhinji se svakodnevno kuha oko 60-etak obroka za stare i bolesne osamljene osobe.

Vrtićki djelatnici su svoju energiju usmjerili na pomoć potrebnima, bez obzira na vjeru i narodnost, dostavljajući im svakodnevno kuhani obrok. Na taj način dajemo svoj doprinos karitativnoj djelatnosti, Caritas Christi – Ljubav Kristova.

Ovom akcijom koordinira Odjel za Župni Caritas. Uključeni su djelatnici i drugih Caritasovih ustanova u suradnji s volonterima Župnih Caritasa.

Vođeni snagom Kristove ljubavi i u skladu s našim mogućnostima, ova izvanredna situacija potiče nas da konkretnim primjerom dajemo svoj doprinos milosrdne ljubavi najpotrebnijima. Isus nam u Evanđelju govori: „Bijah gladan i dadoste mi jesti, bijah žedan, bijah osamljen“…

 

Neka ovo naše služenje Kristu u potrebnima, bude na sve veću slavu Božju, na dobrobit našega hercegovačkog naroda i mjesne Crkve.

s. Marija Jovanović

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Gdje strah Gospodnji čuva svoj stan (usp. Luka 11,21) ondje neprijatelj ne može naći gdje će ući.

Sv. Franjo, Opomene, XXVII.