Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Duhovne vježbe na Dančama

Duhovne vježbe na Dančama

Još jedanput su sestre na Dančama pokazale svoju gostoljubivost i srdačnost u međusobnom susretu kao i naše drage Danče, naša Kuća matica, toplinu gnijezda i oazu svježine za duh i tijelo.

Duhovne vježbe, na Dančama od 22. do 26. lipnja 2020. godine vodio je fra Svetozar Kraljević. Svake duhovne vježbe pa i ove, bile su milosna prilika za povlačenje u tišinu srca gdje nas, kao nekad učenike, s radošću čeka uskrsli Gospodin. Teško je opisati ljepotu susreta s Njim i nas sestara jedne s drugom. To jednostavno treba doživjeti. Vjerujem da sve sestre dijele moje mišljenje kako su to bili trenutci za koje možemo samo reći: Bože, hvala ti na duhovnoj okrjepi! I molimo Te, ostani s nama i prati nas na svim našim životnim putevima, osobito u ovim vremenima zaraze koronavirusom.  

Fra Svetozar je vedrinom Franjina duha i neobičnom jednostavnošću govorio o temama: Uskrsnuće, Duh Sveti, Sloboda, Strah, Zavjeti, Presveto Trojstvo i Duhovna djela milosrđa. Uvjerena sam da smo sve o ovim temama puno puta slušale, međutim, svaki put Duh Sveti progovara kao prvi put. Teme, na prvi pogled nepovezane, progovorile su jedinstvenim poticajem na obraćenje i novim pogledom na naš posvećeni život. Svi susreti kroz molitvu i razmišljanja uvodili su nas u otajstvo Isusova života, koji izlazi iz logike ljudskog i očekivanog.

Svi ti susreti su nas na neki način učili i osposobljavali za naše redovničko poslanje, kako bi poruku spasenja nosile svima kojima smo poslane, najprije životom, a onda i riječima.

U lijepom ugođaju zajedništva oko dvaju stolova, onog svetog u crkvi, kao i onog u blagovaonici, osjetila se ljepota zajedništva i sestrinske ljubavi. Mali broj sestra, s doista velikom i požrtvovnom ljubavlju, brinuo se za nas kako bi nam osigurale sve uvjete za povlačenje u tišinu i slušanje poticaja Duha u svojim srcima. Od srca im svima zahvaljujem.

s. Marija Jovanović

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Gdje strah Gospodnji čuva svoj stan (usp. Luka 11,21) ondje neprijatelj ne može naći gdje će ući.

Sv. Franjo, Opomene, XXVII.