Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Posjet župi Šipovača – Vojnići

Posjet župi Šipovača – Vojnići

U korizmenom vremenu, sestre sa Danača i s. Celestina iz Vitine su posjetile i župu Šipovača – Vojnići u Hercegovini.

Župnik spomenute župe,  don Jozo Čirko, više puta je pozivao sestre da se upoznaju s mladima i predstave našu redovničku zajednicu. Na taj poziv i poticaj s. Celestine, sestre su odgovorile 27. ožujka, kada su imale ugodno druženje i  kratku duhovnu obnovu za mlade.

Susret je, započeo upoznavanjem, predstavljanjem Zajednice i djevojaka. Ovaj dio susreta kao i obično otvara prostor za osobniju i ozbiljniju komunikaciju i osluškivanje poticaja.

Djevojke su bile potaknute da upoznaju ne samo sestre i našu redovničku zajednicu, nego da i jedna drugu prepoznaju i predstave na malo drugačiji način. Tako smo u ovom kratkom druženju upoznale i vihor i lahor, rosu i kišu, nježne pahulje i cvjetnu livadu…

U ovom proljetnom raspoloženju ipak smo razmišljale i razgovarale i o ozbiljnijim temama, pa smo drugi dio susreta započele sa temom: Naši grijesi i Božje milosrđe.

U svom tijelu susrećem dva zakona: Ne činim dobro koje bi htio činiti, a činim zlo koje ne bi htio činiti!

Sa ovim Pavlovim iskustvom i mi se zasigurno ponekad susrećemo. Što je to što nas potiče da činimo ono što ne želimo činiti ili nas dovodi u situacije koje kasno prepoznajemo kao krivi smjer, razmišljale smo uz priču: Sindrom Niagare.

Svatko od nas poput rijeke ima svoje izvorište i tok, razlijevanja, poniranja u uvir. Ako se prepustimo da nas „Voda nosi“ da budemo poneseni bujicom događanja, može se dogoditi da budemo „razliveni“, neorganizirani i bez smjera, ili pak da se  nađemo pred silnom bujicom slapova gdje je pad nužan (kako god ga mi nazivali i prepoznavali).

Na sreću, svaka rijeka svoj mir nalazi u moru Božje ljubavi i milosrđa.

Sve što nam se događa upisano je u drvo Križa, za nas je plaćena cijena života.

Sa ovim mislima smo se uputile u župnu crkvu Srca Isusova na kratko molitveno bdijenje pred Križem.

Molitvom: Sve je u drvo tvoga Križa urezano, plovile smo rijekom svoga života . Zahvalne Gospodinu što je on naše izvorište i uvir i što je njegov Križ splav na kojeg se uvijek iznova smijemo uspinjati.

Djevojke su izrazile svoju želju da sestre dođu ponovo ali i svoju spremnost da posjete Danče.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI