Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Proslava Majčinog dana u Windsoru, Canada

Proslava Majčinog dana u Windsoru, Canada

U nedjelju 14. svibnja u Windsoru smo proslavili Majčin dan.  Djeca Hrvatske škole, male kolo grupe i tamburice, svojim programom i plesom dali su sve od sebe. Bio je to njihov dar majkama i očevima. 

Ove godine poklonili smo malo pažnje i našim očevima. Pošto je papa Franjo ovu godinu proglasio godinom očinstva, jednostavno ih nismo mogli zaboraviti. Razred učiteljice Snježane Prša jedan je dio svog programa poklonio i njima. Djeca su u svojim recitacijama zahvalila Bogu što im je darovao TATU kao i MAMAU. 

Predivna su djeca. Oni najmanji, u razredu s. Matije, svojim dječjim iskrenim srcem sve su poklonili svojim majkama. Od dječjih čistih očiju, ušiju, ruku, srca… sve su im poklonili, nesvjesni da im je upravo sve to darovao Bog, a na ovaj svijet donijela njihova majka. Mali Tomas nije zaboravio tatu. Zbog njegovih riječi, poklonjene tati odjeknuo je dvoranom smijeh, a Dario je od sreće, zahvaljujući za majčine brižne ruke, zaspao na pozornici.

Pred svima je zaživjelo ono pravo djetinje veselje. Odglumili su sve kao djeca u bezbrižnoj igri i riječi darovane majci, kako kaže mali Max, s ljubavlju. Ova riječ je bila zanimljiva jer je Max teško izgovarao hrvatski jezik, ali s velikom ljubavlju. Upravo ova riječ je donijela puno smijeha u razredu s. Marije za vrijeme proba. I u kuci svi smo bili Max….  iza svake probe Max je sjedio za našim stolom.

Svako dijete je u razredu s. Marije samo napisalo čestitku svojoj majci.

Djeca su sve svoje umijeće uložili kako bi iznenadili svoje majke. I uspjeli su. Na ovaj radosni dan, upravo zbog majki, bilo je i suza na njihovim licima, ali suza radosnica zbog ponosa svoje djece.

A djeca!!! ???

Što su djeca svojim roditeljima, nego radost i sreća.

s. Matija Filipović

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI