Dječji vrtić svetog Franje

Božićni program

Božićni program

"BOŽJI DAN"

I ove godine djeca su uoči Božića razveselili svoje najbliže. 20. prosinca na božićnu priredbu i slavlju svete mise odazvali su se svi, mali i veliki, stari i novi vrtićanci. 
Nakon što je sve okupljene pozdravila s. Kornelija, zaplesale su male zatim velike balerine. Skupina Zvjezdice pretvorila se u anđele koji su zapjevali Isusu, poklonili mu se i zaplesali.  Predškolci su nastupili s igrokazom Božji dan, za koji je tekst napisao Stjepan Lice. Bilo je šaljivih, dirljivih i dubokih poruka koje su naši glumci darovali ovoga Božića ne štedeći se. Njihova poruka za kraj glasila je: „Da, najvažnije je da je na Zemlji, na toj točkici u svemiru… u Betlehemu, u toj točkičici na Zemlji… rođeno dijete Isus…“ Ostala djeca iz skupine Sunce izrekli su nam riječi pjesme Srce koju smo na kraju pretvorili u pjesmu koju je na orguljama pratila s. Katica.

U srcu mom,
u srcu tvom
se rađa Bog.

U srcu mom,
u srcu tvom
se smiješi on.

Betlehem je
u srcu mom,
u srcu tvom.

I zvijezda sja
u srcu mom,
u srcu tvom.

I Božić je
svaki dan
u srcu mom,
u srcu tvom.

U srcu mom…

Svetu misu je predvodio vlč. Damir Ocvirk. U propovijedi se obratio djeci, te je na pitanje što mogu oni darovati Isusu dobio jasan dječji odgovor SRCE. 
Neka dijete Isus ispuni naša srca, naše ruke i naše zagrljaje… Ispuni svaki naš dan…I da svaki dan svakome bude dobar dan: Božji dan.

s. Darka

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK