Dječji vrtić svetog Franje

Da se po nama Ljubav dogodi

Da se po nama Ljubav dogodi

U četvrtak 17.12. u našoj kapelici slavili smo svetu misu koju je predvodio karmelićanin o. Nikola Grizelj. U adventskom ozračju i srcima punim iščekivanja rođenja našeg Kralja radosno smo sudjelovali u misnom slavlju te ga uveličali našim malim glasićima.

Ove godine, prilike su nas podsjetile da za Isusovo rođenje nisu potrebni sajmovi, priredbe, ukrasi, lampice, kolači te da je potrebno samo jedno, a to je naša želja da Ga mi spremni dočekamo, čista i otvorena srca. Da se u nama dogodi Ljubav. Iako nama još mali, zapravo od naše djece možemo naučiti velike stvari. Jedna od njih je svakako i istinska radost. Radost koju su djeca pokazala pripremajući poklon za Malog Isusa, ali i za svoje roditelje. Marljivo i s ljubavlju su pripremali recitacije, pjesmice i igrokaz kako bi dio sebe poklonili. A nema većeg poklona u ovom vremenu nego pokloniti sebe ljudima oko nas i pokloniti sebe Malom Isusu. Zato dragi roditelji zahvalite svojoj djeci najljepšim poklonom, zahvalite Isusu što će doći u vaš dom, doći i po vašoj djeci.

Za sav trud i povodom proslave Isusova rođenja djeca su dobila mali dar koji će ih poticati da i dalje uveseljavaju druge i da se zahvaljuju Isusu. Uzbuđenja prilikom podjele darova nije nedostajalo.

Ovi dani iščekivanja Malog Isusa uvijek u naš vrtić donesu radost, ali i zajedništvo na kojem zahvaljujemo Isusu jer je On taj koji radost donosi.

Hvala Ti Isuse, što nas zoveš da ti pripravimo put.

Marija Antunović, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK