Dječji vrtić svetog Franje

Izlet u ZOO Maksimir

Izlet u ZOO Maksimir

Konačno je svanulo jutro! Četvrtak je i danas se ide u ZOO! Ovo je jedno od onih trenutaka kada se uzbuđenje može osjetiti u hodniku vrtića, gotovo da je opipljivo!
Svatko traži svog para s kojim će dijeliti mjesto u busu. Međusobno držanje za ručice, oči pune znatiželje i nemiran stav tijela jasno govore da su djeca spremna! Svi su tu! Krećemo!
Vožnja busom je bila kratka, ali slatka. Taman da se ponove pravila ponašanja kada se dođe u zoološki vrt. Uzbuđenje dostiže svoj vrhunac! Ulazimo!
Dan je savršen! Sunce grije, ali lagani povjetarac čini šetnju ugodnom. Prvo posjećujemo Tropsku kuću. Zmije, gušteri i krokodili posebno su razveselili djecu i utažila njihovu znatiželju. Zvukovi čuđenja i divljenja, pitanja mlađih i odgovori starijih ispunjavaju prostor. Nakon toga promatramo majmune koji skaču s grane na granu i nasmijavaju naše male zoologe. Pljeskanjem, dozivanjem tate, mame i bebe pokušali su probuditi duboko uspavane morske lavove. Dječja upornost se, kao i uvijek, isplatila. Mama se pokrenula. Zaplivala je i uhvatila pozornost njihovih očiju. Nakon okrijepe i malo slatkih zalogaja, uputili smo se dalje. Promatrajući Madagaskara i lemura, stigli smo do dječjeg zoo-a. Simpatični kunići su odmarali, ali su koze nestrpljivo čekale da ih se pomiluje. Mirne ruke pune nježnosti odradile su svoje i koze su dobile što su i čekale. Vukovi, bizoni, deve i merkati doveli su nas do lavova. Dok su dvije lavice jele svoje odreske, lav i treća lavica odmarali su na katu. Naravno, u hladovini svoje nastambe. Lav je, ipak, bio obziran pa je uputio svoj lijeni pogled djeci koja su ga gledala sa divljenjem. Za kraj smo pozdravili medu koji se hladio u vodi i risa koji je spavao. Jedan mali dio zoološkog vrta ostavili smo za idući put. Noge su postale umorne, trbuščići gladni, a oči pospane. U povratku su se prepričavali doživljaji. Još je ostalo snage da se pojede slasno ručak i legne u krevet. Tanjuri su ostali prazni, a glad se pretvorila u sitost. Zaspali su zapanjujućom brzinom. U tišini se samo let muhe mogao čuti. 
6.6.2019. će, vjerujem, svima ostati u lijepom sjećanju. ZOO, vidimo se opet!

Sara M. Bolić, mama 

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK