Dječji vrtić svetog Franje

NIŠTA NE RADUJE KAO RADOST KOJU SI DAO DRUGOME

NIŠTA NE RADUJE KAO RADOST KOJU SI DAO DRUGOME

Djeca svetoga Franje za djecu Nigerije

Misije? Priupitavši djecu da nam pojasne što su to misije dobili smo mnoštvo različitih odgovora. Neki su nam objasnili da kada govorimo o misijama da zapravo govorimo o zadatku koji je započeo i treba ga završiti, da je riječ o špijuniranju ili pak da je to vremenska prognoza ili nešto što se snima. Znali su oni da je riječ i o pomaganju drugome, a misijska nedjelja bila nam je poticaj da i mi nekome pomognemo.

Dok su naši veliki predškolsci bili još mali u posjet nam je došla naša misionarka s. Marija Lucija koja djeluje u Nigeriji. Tada nam je pokazala što ona radi i kako žive djeca u Nigeriji. Mi smo se toga i ove godine prisjetili te odlučili da kao što smo i tada pomogli, pomognemo i ove godine. Zajedno smo molili za misije te zasukali naše rukave i odlučili pokloniti dio svog vremena i svoj trud za izradu magnetića, narukvica, privjesaka, bookmarkera, čestitki i stalka za olovke za našu prodajnu misijsku izložbu. Svojim vrijednim ručicama i radosna srca djeca iz obje skupine marljivo su osmišljavali i provodili u djelo svoje zamisli kako bi prodajna izložba bila što uspješnija te se skupilo više novaca za djecu u Nigeriji. Našu izradu popratili smo i duhovnim afričkim pjesmama koje smo i sami naučili. Sama prodajna izložba izazvala je veliko uzbuđenje. Starija djeca iz skupine Sunce predstavljali su i prodavali svoja djela iza kojih se krila njihova želja i sreća da mogu i oni tako mali, a zapravo veliki, činiti veliko djelo ljubavi i brige za našu malu braću u Nigeriji. Od samog jutra odaziv i interes roditelja i časnih sestara iz našeg samostana bio je velik i na kraju dana skupili smo novčani prilog veći od očekivanog, a skoro sve je bilo prodano. Uskoro je uslijedilo veliko iznenađenje za sve nas. 
Javili smo se našim sestrama karmelićankama u Zagrebu kako bi proslijedile dar za Nigeriju. Sestre su nam rekle da je s. Ann Mary koja djeluje u Nigeriji trenutno u Hrvatskoj i da će nas rado posjetiti. Bio je to poseban susret i za nas i za nju. „Sunca“ i „Zvjezdice“ pokazali su se kao pravi domaćini. s. Ann Mary je donijela svoje bubnjeve te smo ubrzo s njom mogli pjevati Ave Marijo. Djeca su joj uzvratila pjesmom Siyahamba. Susret se pretvorio u radost. Andrija je u ime svih predao dar, te smo na igralištu nastavili druženje sa „crnom“ časnom i njenim bubnjevima.

Uskoro smo primili i pismo zahvale od sestara Karmelićanki BSI u Nigeriji, osobito s. Ane Marije Maleš i s. Marije Lucije Vincek, kao i fotografije djece i mladih koji k njima dolaze. Vidjeli smo da nemaju žlice za jesti, ali imaju veliku radost. I naša je radost sada puno veća. „Ništa ne raduje kao radost koju si dao drugome“. (T. Ivančić)

Teta Marija i s. Darka

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK