Dječji vrtić svetog Franje

OBILJEŽAVANJE DANA SVETOGA NIKOLE

OBILJEŽAVANJE DANA SVETOGA NIKOLE

U ponedjeljak, 6.12., naš je vrtić posjetio sveti Nikola.

Danima smo se pripremali za njegov dolazak. Izrađivali smo čizmice, čitali priče o njemu, pjevali pjesmice, a kod kuće smo očistili svoje čizmice. Prava priprema za njegov dolazak počela je još od njegovog zadnjeg odlaska. Otada se svaki dan trudimo biti najbolji.
Na sam dan, 6. 12.  djeca iz starije odgojne skupine "Sunce" otpjevala su pjesmicu za prijatelje iz skupine "Zvjezdice". U toj pjesmi dječaci i djevojčice nadmetali su se tko je će bolje otpjevati. Po završetku pjesmice u kapelicu je ušetalo sv. Nikola. Svi pogledi bili su usmjereni prema njemu, a on je, uz šalu i smijeh, svima podijelio darove. Svatko je čekao da ga sv. Nikola prozove i udijeli mu poklon. Djeca su prilazila, neki su od silnog uzbuđenja zaboravili zahvaliti, dok su oni hrabriji zagrlili sv. Nikolu.  Obećali smo mu da ćemo biti dobri, da se nećemo svađati, da ćemo se drugome uvijek ispričati i  oprostiti. Potom je on nama obećao da će se vratiti za godinu dana, ako budemo ustrajali u činjenju dobrih djela.

U iščekivanju idućeg posjeta, pozdravili smo ga pjesmom: "Nebesa se otvore, svi anđeli prozbore: Hej veselo, tralalalala hvala Sv. Nikola, doviđenja Nikola!"

Marija Antunović,
odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK