Dječji vrtić svetog Franje

Održana duhovna obnova za roditelje

Održana duhovna obnova za roditelje

Dana 5. travnja 2017. održana je duhovna obnova za roditelje djece našeg vrtića u prostorijama samostana u V. barutanskom ogranku 5. Duhovnu obnovu je vodio fra Petar Cvekan iz franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu. Tema duhovne obnove je bila: „Talenti“ (Mt 25).

Talent je sve što si primio. Mladost je talent. Vrijeme je novac. Sekunda je bogatstvo. Sve što smo dobili, s tim treba raditi. Jer za to ćemo polagati račun. Nema niti takvoga čovjeka niti te životne dobi niti toga stanja, kada ne bismo mogli koristiti ono što smo primili. Tko ima, dat će mu se. Znači, tko milost Božju dobro upotrijebi, zavrijedio je dobiti nove milosti. Život se sastoji u izmjeni primanja i davanja. Nitko ne može sam, nitko ne može bez primanja i davanja. Gospodin nam je iskazao povjerenje dajući nam talente. I sada nam daje talent blagoslova da u ovome svijetu živimo kao blagoslovljeni ljudi, kao talentirani ljudi za blagoslivljanje, za radost. Stoga molimo jedni za druge da se ratoborstvo pretvori u ratničku vrlinu zauzimanja i žrtvovanja za ono što je dobro. Talentiran čovjek je i koji traži savjete i ne boji se novoga mišljenja jer s istom stvari se može na različite načine raditi i dobro je uočiti iskustva drugih i učiti od drugih. Primili smo talente. Uzmimo lopate i krenimo iskopavati sve naše zakopane darove, sposobnosti i mogućnosti. A gdje smo sakrili lopatu?
I lopata je talent!!! Kopajmo, otkopavajmo talente koje smo zakopali, nemojmo više nikada zakopavati talente. Otkopavajmo talente svoje, otkopavajmo talente djece…  poticao nas je i hrabrio fra Petar.

Poslije predavanje je bila prilika za sakrament ispovijedi. Odazvalo se 30-ak roditelja koji su se poslije duhovne obnove zadržali u razgovoru i druženju!

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK