Dječji vrtić svetog Franje

LJUBAV GOVORI

LJUBAV GOVORI

Za dolazak našeg Spasitelja uvijek se treba dobro pripremiti.
I ovo Došašće pripremali smo se za Njegov dolazak.
Uz svaku zapaljenu svijeću na adventskom vijencu, žarko smo molili za sve naše potrebe, a i zahvaljivali Bogu. Kako se Božić približavao, mislili smo i na naše najbliže te smo i za njih izrađivali poklone i čestitke. Vrijedno smo pripremali i snimali našu božićnu video čestitku s pjesmama, recitacijom i predstavom za naše roditelje. Najsvečaniji trenutak naše pripreme bilo je slavljenje svete mise u ponedjeljak, 20. prosinca u našoj kapelici. Misu je predvodio o. Nikola Grizelj. Potaknuo je sve nas na promišljanje o Božiću i na pripravu naših srca za Isusa. Rekao je da našom dobrotom naša srca postaju jaslice u kojima će biti mali Isus.

Potaknuti  tim riječima našu pripremu za Božić nastavili smo sudjelovanjem u  humanitarnoj manifestaciji "Advent kod nas doma u Španskom". Izrađivali smo čestitke i ukrase za bor koje će se prodavati, a sve prikupljeno ići će obiteljima koje su izgubile svoj dom u potresima. Tako smo i mi bili uključeni u veliki val dobrote koji se i dalje širi. 
Cijeli ovaj advent prošao je u uzbuđenju i veselju. Svako dijete dobilo je i prikladni poklončić za Božić, ali mi znamo da će ona istinska, prava radost ispuniti naša srca na sam Božić.

I kada nije lako, Ljubav govori!

Marija Antunović,
odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK