Dječji vrtić svetog Franje

Svibanjsko druženje djece i odraslih u „novom“ dvorištu našega vrtića

Svibanjsko druženje djece i odraslih u „novom“ dvorištu našega vrtića

Na naše tzv. svibanjsko druženje održano u novouređenom prostoru našeg dvorišta i voćnjaka pozvali smo mame i tate, braću i sestre, bake i djedove, prijatelje i rodbinu polaznika našega vrtića. Bili su tu i školarci, naši „stari vrtićanci“. 

Nakon što je s. Kornelija, ravnateljica vrtića, pozdravila sve prisutne program je započeo himnom vrtića Djeca svetog Franje kojeg su kao zbor otpjevale obje skupine Sunce i Zvjezdice. Pjesmom Hvala ti mama pozdravili smo, zahvalili i molili za sve naše majke. Mlađa skupine Zvjezdice uz koreografiju izvele su pjesmu Kad Isus prolazi.  Uz omiljenu pjesmu Nek´ svud ljubav sja starija skupina Sunce je plesom i pjesmom izrazila svoju kreativnost i zajedništvo. Nakon što su se predškolci predstavili recitacijom Enesa Kiševiša Velik kao dijete nagradili smo njihov mar, te su im odgojiteljice predale  zasluženi dar(ove).

Točka iznenađenja bili su roditelji predškolaca koji su uz pratnju s. Katice radosno se pripremali za ovaj nastup. Pjesmom Zdravo Djevice Bogorodice pozdravili su našu nebesku Majku, a pjesma Abeceda bio je njihov dar našim budućim školarcima. Svoju radost i zahvalnost  nismo kriti, te smo roditelje bodrili pjesmom i pljeskom.

Djeca, polaznici kraćih programa engleskog, sporta i ritmike, predstavili su nam se kroz igru, pjesmu i ples. Na kraju smo sve prisutne pozvali na ples uz pjesmu Neka ljubav spaja nas.

Druženje u novim sjenicama i lijepoj Božjoj prirodi nastavilo se još dugo uz mnoge slastice, kolače i slana jela koja su pripremili roditelji.

Vjerujem da će ovo lijepo zajedništvo ostati zauvijek u srcima i dušama, osobito djece.

s. Darka Perić

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK