Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

50. obljetnica zavjeta s. Nade Naletilić

50. obljetnica zavjeta s. Nade Naletilić

Ovo ljeto na Dančama je bilo vrlo živo i u znaku priprema za redovničke svečanosti koje smo proslavili u kolovozu.

Iako su u srpnju prevladavale velike i iscrpljujuće vrućine, početak kolovoza nam je Božjim darom donio rashlađenje i kišu. Kao da nas je Gospodin simbolično uveo u duhovne vježbe koje je od 4. – 10. kolovoza 2023. vodio vlč. Ivan Grbešić, svećenik Sisačke biskupije, a sada duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Duhovne vježbe su bile priprema za dvostruko slavlje: zlatni jubilej s. Nade, njezinih 50 godina vjernosti Gospodinu i prve zavjete novakinje s. Bernarde. Milost i radost duhovnih vježbi nisu osjećale samo sestre u duhovnim vježbama nego i sestre „Marte“ koje su se brinule da „Marijama“ ništa ne uzmanjka. Hvala Gospodinu za vlč. Ivana koji je radosna srca i u otvorenosti Duhu Božjemu sve nas vodio Gospodinu.

Vrhunac duhovnih vježbi bila je završna sv. misa 10. kolovoza kada smo zahvalile Bogu za dar života naše s. Nade i njezino svjedočanstvo dugogodišnjeg predanja Njemu u našoj redovničkoj zajednici.

Zahvalnost s euharistijskog slavlja produžila se u zajedničkom blagovanju i veseloj pjesmi u našoj blagovaonici. Radosnom pjesmom prednjačile su naše najmlađe: kandidatice i postulantice.

Zahvaljujući Gospodinu za dar vjernosti naše s. Nade molimo da je Gospodin krijepi i vodi svojom milošću do kraja, a naš pomladak obdari ustrajnošću kako bi svjetlo pred likom naše Gospe, Sv. Marije od milosti svjetlilo na ovoj dančarskoj hridi i dalje.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Imaj uvijek Boga na pameti. Ako imaš Boga, imaš sve, jer imaš onoga koji je stvorio sve, koji te sam može zasititi i bez kojega je sve što postoji ništa. Imaj dakle Boga uvijek u svojim mislima.

Sveti Antun Padovanski