Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Dječji ljetni kamp na Šipanu

Dječji ljetni kamp na Šipanu

Na prvom terminu Ljetnog dječjeg kampa od 26. – 30. lipnja 2023. na otoku Šipanu u organizaciji Dubrovačke biskupije sudjelovalo je 38 djece iz različitih dijelova Biskupije. Uz voditeljicu kampa Ivanu Papac radni tim su bili animatori Dubrovačke biskupije, članovi biskupijskog Vijeća za život i obitelj, djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa te naša sestra Marija Ivić sa kandidaticama i postulanticama. Duhovnik prvog termina bio je don Marinko Šljivić, župnik župe Sv. Obitelji u Novoj Mokošici. Ljetni kamp se organizira već sedmi put za djecu od petog do osmog razreda osnovne škole. Jedan termin traje pet dana, od ponedjeljka do petka.

Svako jutro započinjali bi dan tjelovježbom ili plesom te molitvom. Nakon doručka slijedile bi kateheze koje smo održavali mi animatori. Kateheze bi počinjali nekom već poznatom pričom koja bi ih uvela u neku temu poput sijača, gradnja kuće na dobrim temeljima, osjećajima.

Ručak je bio u 12.30 i poslije takozvana karmelska šutnja ili pustinja u kojoj bi se svi povukli i razmatrali neki tekst iz Biblije. Tijekom šutnje bi se sabrali za Svetu misu koja smo imali svaki dan osim četvrtka (taj dan je duhovnik kampa zbog obaveza morao u Grad). Poslijepodne bi odlazili na more te nakon večere imali društvene igre. Na kraju svakog dana imali smo krug zajedništva gdje bi iznosili svoje mišljenje o tom danu, što je bilo dobro, a što ne i završavali večernjom molitvom. Animatori su i pričali djeci priče za laku noć.

Djeca su radosno sudjelovala na različitim radionicama, igrama te u euharistijskom klanjanju. Svima nam je bilo posebno zanimljivo što smo izvlačili imena jedni drugih što je značilo da ćemo onome koga izvučemo biti anđeo i tijekom kampa moliti za njega. Djeci se to vrlo svidjelo te smo se međusobno svi više zbližili.

Ovaj kamp kao kandidatici mi je puno značio. Naučila sam više komunicirati s djecom, ali kao što su i djeca rasla u vjeri i približavala se Bogu tako sam i ja. Zahvalna sam Bogu što sam obogaćena za još jedno iskustvo.

Anđela Bulić, kandidatica

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Imaj uvijek Boga na pameti. Ako imaš Boga, imaš sve, jer imaš onoga koji je stvorio sve, koji te sam može zasititi i bez kojega je sve što postoji ništa. Imaj dakle Boga uvijek u svojim mislima.

Sveti Antun Padovanski