Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Nedjelja Dobrog Pastira 2023.

Nedjelja Dobrog Pastira 2023.

Vijeće za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije na Nedjelju Dobrog pastira 30. travnja 2023.priredilo je večernji molitveno-duhovni program u dubrovačkoj katedrali Velike Gospe.

Predsjednik Vijeća i katedralni župnik don Marin Lučić slavio je euharistiju s nakanom molitve za duhovna zvanja. Nakon mise naše pripravnice: novakinja s. Bernarda Gregurić, postulantica Marieta Proleta te kandidatice Nikolina Ševo i Anđela Bulić svjedočile su o svom pozivu i načinu na koji su došle u samostan na Dančama. Uslijedilo je euharistijsko klanjanje kojemu se priključio i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Klanjanje je predvodio don Marin, a pjesmom animirao Stijepo Gleđ Markos.

U propovijedi na misi župnik don Marin je podsjetio kako se ovaj Svjetski dan molitve za duhovna zvanja slavi 60. put te da se na ovu nedjelju uvijek čita dio iz 10. poglavlja Evanđelja po Ivanu. Ove godine evanđeoski ulomak donosi Isusove riječi o tome da je on vrata ovcama. „Mi prolazimo kroz Krista, on je vrata, on je početak i svršetak i prisutan je u sve dane do svršetka svijeta, uskrsli Gospodin među nama“, kazao je propovjednik.

Govoreći o duhovnom pozivu kazao je kako je normalno da mladi ljudi koji su pustili Boga u svoj život upitaju sami sebe i o pozivu za svećeništvo i redovništvo. Podijelio je s okupljenim vjernicima neke detalje o razlučivanju između obiteljskog i svećeničkog poziva u svom životu.

Potaknuo je sve da u obiteljima mole za duhovna zvanja te da ova nedjelja svima bude poticaj da prepoznaju svoj poziv, jer Bog svakom daje određeno poslanje.

Mi sestre na Dančama smo ovu nedjelju Dobrog Pastira proslavile osobitom radošću, u zahvalnosti Gospodinu za iskazano milosrđe po daru sedam  mladih djevojaka koje ga žele slijediti baš u našoj redovničkoj Družbi.

Galerija slika:

  Događanja - Sve