Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Dubrovački biskup Roko Glasnović prvi put na Dančama

Dubrovački biskup Roko Glasnović prvi put na Dančama

U ponedjeljak 28. ožujka, u popodnevnim satima naš novi biskup Roko prvi put je posjetio našu kuću maticu na Dančama. Bio je to iznenadni posjet jer smo vijest o Biskupovu dolasku primili tek nekoliko sati prije. Užurbano smo se pripremale za susret s našim biskupom Rokom ali i radovale jer, taj smo susret zapravo priželjkivale, čekajući zgodnu priliku da našeg novog biskupa pozovemo u ovu lijepu Gospinu oazu na dančarskim hridima. No, on kao pravi pastir i predvodnik povjerenog mu Kristovog stada nije čekao službeni poziv nego je sam došao vidjeti i osjetiti kako teče život sestara na Dančama. Za tu iskrenu gestu od srca mu hvala.

Na početku smo svi skupa iskazali čast i zahvalnost prvom i najvažnijem Domaćinu našeg samostana, Isusu u svetohraništu, a potom smo prešli u našu blagovaonicu. Na stolu nije bila bogata večera (jer za pripremu nismo ni imale vremena), ali je zato u srcima bila radost koja se uzajamno prelijevala u jedan lijepi susret.

Biskup Roko se unatoč završetku dana ispunjenog mnogim obvezama, zadržao dosta vremena s nama u ugodnom i srdačnom razgovoru, a vrijeme koje nam je darovao svojim dolaskom prošlo je uistinu brzo. Pošto je prvi puta bio na Dančama nije mogao sakriti oduševljenje ljepotom koju je Stvoritelj ovdje tako u izobilju posijao. Njegova vedrina i jednostavnost, otvorenost i zanimanje za naš život ostavile su na nas dubok dojam i činilo nam se kao da je već mnogo puta bio s nama, kao da se već dugo znamo.

Ispratile smo biskupa Roka sa zahvalnošću i pozvale ga da nam ponovno dođe kad budemo svečano slavile završetak obnove naše crkve Gospe od Danača, a nadamo se da će to biti vrlo skoro. Biskup Roko je obećao da će rado doći, a mi smo mu obećale svoju trajnu blizinu u molitvi pred likom naše Gospe od Danača. Jer, svjesne smo da ga čekaju mnogobrojni izazovi u službi koju je s vjerom i ljubavlju prema Gospodinu i braći u nadi prihvatio.

Neka ga naše molitve nose svakodnevno pred Gospodina kako bi mogao izvršiti povjereno mu poslanje u ovoj našoj Dubrovačkoj biskupiji.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Sjetite se tijekom dana što je češće moguće da ste u Božjoj prisutnosti. Razmotrite što on čini, a što vi činite. Shvatit ćete da vas njegove oči trajno gledaju pogledom punim neusporedive ljubavi.

Sv. Franjo Saleški