Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Još jedna generacija salezijanskih prednovaka u posjetu Dančama

Još jedna generacija salezijanskih prednovaka u posjetu Dančama

Na blagdan sv. Marka evanđeliste, 25. travnja 2022. zajednicu sestara na Dančama obradovali su svojim dolaskom salezijanski prednovaci sa svojim odgojiteljem don Mladenom Delićem. Ovo je već peti put da don Mladen u sklopu uskrsnog „Emausa“ dolazi sa svojim prednovacima na Danče.

Najprije smo iskusili radost zajedništava oko stola Gospodnjega slaveći svetu misu u našoj netom obnovljenoj crkvi. Don Mladen nas je u svojoj dojmljivoj propovijedi potaknuo na evanđeosku poniznost koja je kako je istaknuo, prva stepenica svetosti.

Nakon što smo proslavili spomen Kristove smrti i uskrsnuća misnom žrtvom radosno zajedništvo se nastavilo u samostanskoj blagovaonici. Nakon tjelesne okrepe koju su sestre s ljubavlju pripremile, prednovaci su nam se kratko osobno predstavili. Slušajući ih još smo se jednom mogle osvjedočiti kako je naš Bog velik i kako su čudesni putevi kojima nas privlači k sebi i poziva u svoju službu.

Dan je bio uistinu lijep, miris proljeća posvuda, sve okupano suncem koje se blistavo i raskošno ljeskalo na plavoj pučini. Mladići koji su uglavnom iz unutrašnjosti Hrvatske nisu mogli sakriti svoje oduševljenje ljepotom Božjih tragova na našim Dančama.

Hvala Gospodinu za ovaj susret ispunjen istinskom radošću koja se uzajamno prelijevala! Isprativši prednovake s njihovim don Mladenom, u srcu nam je ostala radost i iskrena molitva našoj Gospi od Danača da u svom majčinskom skutu brižno čuva sve ove mladiće koje smo danas susrele i prati ih na njihovom putu ostvarenja Božjeg poziva.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Potaknuti smo da pjevamo Gospodinu pjesmu novu. Novi čovjek poznaje novu pjesmu. Pjesma je izraz veselja, a ako pomnije promotrimo, ona je zapravo izraz ljubavi. Tko, dakle, zna ljubiti novi život, zna pjevati novu pjesmu.

Sv. Augustin