Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Duhovne vježbe na Dančama i ulazak u novicijat

Duhovne vježbe na Dančama i ulazak u novicijat

U kući matici na Dančama od 22. do 27. kolovoza 2022. održan je treći turnus duhovnih vježbi za sestre, a voditelj je bio fra Stipan Klarić, franjevac hercegovačke provincije na službi u Slanom. Sestre su se okupile sa raznih strana. Zajedno s njima svoje prve duhovne vježbe imala je i naša postulantica Bernarda Gregurić. Bila je to njezina neposredna priprema za ulazak u novicijat naše Družbe koji je započela u petak, 26. kolovoza navečer, na završetku duhovnih vježbi.

Noć uoči tog radosnog i veoma značajnog događaja za našu redovničku obitelj (jer već niz godina nije bilo novicijata) imale smo molitveno bdijenje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje je završilo jutarnjom sv. misom u 7 sati. Prvi sat klanjanja od 20.30 do 21.30 animirao je voditelj duhovnih vježbi fra Stipan, a pjesmom uveličao i sve nas oduševio ljepotom svoga pjevanja Gospodinu zbor djevojaka iz župe Sv. Obitelji u Novoj Mokošici. Nakon tog zajedničkog sata sestre su se izmjenjivale u klanjanju do jutra.

Vrhunac duhovnih vježbi bila je radost za sve sestre povodom Bernardinog ulaska u novicijat. Naša radost je bila još veća jer je upravo nekoliko dana prije u našu Družbu stupila i djevojka Marieta Proleta sa željom da skupa s nama slijedi raspetog i uskrslog Gospodina na tragu sv. Franje.

Pratimo našu s. Bernardu molitvom da tijekom novicijata upozna sve više ljepotu dara primljenog poziva i svojim životom postane glasnica Velikoga Kralja. Bezgrešna djevica, naša Gospa od Danača, bila joj uzor ponizne službenice Gospodnje i vjerna zagovornica. Također molimo da je prati i zagovor serafskog oca Franje i sv. Klare, kao i svih nebesnika. A mi, njezine sestre s kojima želi zajedno hoditi Kristovim putem križa prema uskrsnuću nastojmo joj biti istinska potpora primjerom svoga života i iskrenom molitvom da na započetom putu ustraje do kraja i jednom uđe u radost vječnoga Kralja koji ju je i pozvao da ga slijedi.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Sjetite se tijekom dana što je češće moguće da ste u Božjoj prisutnosti. Razmotrite što on čini, a što vi činite. Shvatit ćete da vas njegove oči trajno gledaju pogledom punim neusporedive ljubavi.

Sv. Franjo Saleški