Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Duhovne vježbe u Zagrebu

Duhovne vježbe u Zagrebu

U Zagrebu, u našem samostanu sv. Franje od 18. – 23. veljače 2023. održan je ovogodišnji prvi turnus duhovnih vježbi. Voditelj je bio don Mato Brečić, duhovnik u splitskom bogoslovnom sjemeništu.

Duhovne vježbe smo započeli zazivom Duha Svetoga i uvodnim razmatranjem u subotu 18. veljače navečer. U nedjelju ujutro smo imali sv. misu s narodom koji se inače okuplja u našoj samostanskoj kapeli, a potom smo nastavile s dogovorenim rasporedom duhovnih vježbi.

Naš duhovnik don Mato se uistinu potrudio duboko i na široko razlomiti nam Božju riječ u nagovorima i misnim propovijedima. Razmatrali smo o mnogim važnim stvarima koje trebamo imati na umu ako želimo živjeti ozbiljan duhovni život. Započeli smo razmatranjem o malenosti i poniznosti, a završili sa zahvalnošću.

Imale smo dovoljno vremena za osobnu molitvu, razmišljanje i odmor. U polovici dana je svakoga dana bilo euharistijsko klanjanje, a kraj dana je bio okrunjen slavljem misne žrtve.

Riječi našeg voditelja su zaista bile snažne i uvjerljive, odisale su pravim životom i vjerujem svaku od nas trgnule da se „probudimo kako bi nam zasvijetlio Krist“.

Zahvalne Gospodinu za našeg voditelja don Matu i ove milosne dane duhovnog zajedništva molimo da oni donesu i pravi plod obraćenja u našim životima.

Galerija slika:

  Događanja - Sve