Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Kako je lijepo i dobro kao sestre živjeti zajedno

Kako je lijepo i dobro kao sestre živjeti zajedno

Dan naše Družbe slavimo na blagdan Bezgrešne. Željele smo se okupiti oko tog blagdana ali bile smo spriječene. Mi na jugu Družbe smo se trebale sabrati u božićnim danima, međutim pohodila nas je gripa i viroza tako da se ni tada nismo mogle okupiti i zajedno slaviti Gospodina u radosti zajedništva.

Okupile smo se konačno na spomendan Gospa Lurdske 11. 2. 2023. u kući matici na Dančama. Došle su sestre iz Mostara i iz Stona. Na početku je sve pozdravila vrhovna poglavarica s. Darija Jovanović i nakon toga smo se u procesiji uputile prema crkvi. U crkvi smo započeli s euharistijskim klanjanjem koje su predvodile s. Marija Ivić sa novakinjom s. Bernardom, postulanticama Marietom i Magdalenom i kandidaticama Nikolinom i Anđelom. Nakon klanjanja slijedila je sveta misa koju je predvodio fra Nedjeljko Jerkan, naš redoviti misnik iz samostana Male braće.

U propovijedi je stavio naglasak na to da je Bog onaj koji daje, koji iskazuje samilost i milosrđe, koji daje obilato, koji je sama ljubav. A kasnije, u muci, će i sam postati kruh koji se uzima, blagoslivlja, lomi i daje. Po Njegovu primjeru trebamo se i mi truditi živjeti, zahvaljujući Mu iz dana u dan za sve.

Nakon mise, imali smo zajednički ručak, rekreaciju i druženje sa sestrama. Rekreaciju smo započeli igrokazom Oče naš, a nastavili raznim društvenim igrama i završili pjesmom.

Hvala Gospodinu za još jedno lijepo iskustvo zajedništva u molitvi, radosti i veselju. Neka i današnji dan bude poticaj da još više težimo za serafskom ljubavi u poniznosti, poslušnosti i siromaštvu.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Imaj uvijek Boga na pameti. Ako imaš Boga, imaš sve, jer imaš onoga koji je stvorio sve, koji te sam može zasititi i bez kojega je sve što postoji ništa. Imaj dakle Boga uvijek u svojim mislima.

Sveti Antun Padovanski