Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Proslava redovničkih jubileja na Dančama

Proslava redovničkih jubileja na Dančama

U subotu 26. lipnja, u kući Matici sestara franjevki na Dančama bilo je osobito svečano. Pet sestara: s. M. Jelena Ljuljđuraj, s. M. Kristina Jakovljević, s. M. Kornelija Zorić, s. M. Irena Tokić i s. M. Emilija Jasak proslavile su 50 godina redovničkih zavjeta, a s. M. Rafaela Vrdoljak i s. M. Dolores Runje 60. obljetnicu redovničkih zavjeta.

Vrhunac dana bila je sv. misa zahvalnica koju je predvodio fr. Ivan Marija Tomić, dominikanac, župnik župe Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, a koncelebrirao je fra Veselko Grubišić, gvardijan samostana Male braće u Dubrovniku. U jezgrovitoj i sadržajnoj propovijedi fr. Ivan je, osvrnuvši se na misna čitanja, rekao kako ona naizgled nemaju izraženu poveznicu s današnjom proslavom, međutim ono što povezuje i Abrahama i satnika iz Kafarnauma i sestre slavljenice jesu tri ključne riječi: Ecce – Evo me!, Fiat – Neka mi bude! i Magnificat – Veliča! Na početku svakog poziva odnosno odaziva stoji Evo me, a kroz sav život, uvijek iznova, potrebno je, poput Marije, izgovarati svoj Fiat – Neka mi bude! I ako smo u svojim danima nastojali ljubavlju odgovoriti na Božju ljubav, moći ćemo kao i naše sestre jubilarke, gledajući unatrag, pjevati s Marijom i svoj Magnificat – Veliča!

Nakon euharistijskog stola radosno slavlje u zahvalnosti i pjesmi nastavilo se i za obiteljskim stolom u nazočnosti velikog broja sestara.

Sestre su se za slavlje ovih obljetnica pripremale duhovnim vježbama koje je od 21. do 25. lipnja u samostanu sv. Marije na Dančama vodio dominikanac fr. Ivan Marija Tomić. U duhovnim vježbama su, uz sestre jubilarke, sudjelovale brojne sestre iz cijele Družbe. Bila je to milosna prilika za duhovnu izgradnju i rast u zajedništvu s Gospodinom i međusobno.

Hvala Gospodinu za milosne dane duhovnih vježbi! Hvala Gospodinu na daru ovih sestara koje su svojim vjernim služenjem Bogu, Družbi i Crkvi kroz brojne godine mnogima posvjedočile prvenstvo i vrijednost Kraljevstva Božjega nad svim drugim i tako bile glasnice Božje ljubavi i milosrđa u svijetu.

Galerija slika:

  Događanja - Sve