Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Salezijanski kandidati posjetili Danče

Salezijanski kandidati posjetili Danče

U vazmenoj osmini, u travnju ove godine, pohodili su nas salezijanski mladi, devet kandidata, sa svojim odgojiteljem don Mladenom Delićem. Posjet Dančama je bio u sklopu njihovog ovogodišnjeg „Emausa“.

Neobična je i lijepa povezanost salezijanskog podmlatka s našim Dančama. Naime, odgojitelj don Mladen Delić poznavao je pok. s. Anu  Božinović koja mu je pomogla na zagrebačkom Rebru kada je to trebalo. Nakon njezine smrti odlučio je da će u svom radu s mladima svim silama nastojati uputiti u našu Družbu barem jednu djevojku koja će zamijeniti pok. s. Anu. To se upravo i dogodilo ovih dana kad nam je na Bijelu nedjelju došla djevojka Bernarda Gregurić iz Lekenika. Tako se don Mladen povezao s našom Družbom i već je nekoliko puta sa svojim odgajanicima posjetio Danče.

Iako vremenski kratak, susret je protekao u srdačnom ozračju, protkan iskrenom radošću mladića oduševljenih don Boskovom karizmom i sestara koje su pripremile okrepu da putnici mogu okrijepljeni nastaviti put.

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Potaknuti smo da pjevamo Gospodinu pjesmu novu. Novi čovjek poznaje novu pjesmu. Pjesma je izraz veselja, a ako pomnije promotrimo, ona je zapravo izraz ljubavi. Tko, dakle, zna ljubiti novi život, zna pjevati novu pjesmu.

Sv. Augustin