Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Seminar trajne formacije u Zagrebu i hodočašće u Karlovac i Krašić

Seminar trajne formacije u Zagrebu i hodočašće u Karlovac i Krašić

U Zagrebu, u našem samostanu sv. Franje, 29. i 30. listopada 2021. održan je drugi turnus seminara trajne formacije za sestre, na temu: Od opraštanja do nutarnjeg mira.

Voditelj seminara je bio vlč. Đuliano Trdić, svećenik Riječke nadbiskupije, liječnik i magistar dubinske psihologije, član Svećeničkog bratstva Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina.

Okupio se lijepi broj sestara sa svih strana Družbe. Osim sestara iz Zagreba na seminaru su sudjelovale sestre iz Dubrovnika, Stona, Novalje i Njemačke.

Nakon završetka seminara sestre su hodočastile u nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu, a potom u Krašić gdje je naš kardinal bl. Alojzije Stepinac započeo i završio svoj zemaljski život.

Kroz ove dane imale smo priliku još jednom iskusiti istinitost riječi iz 133. psalma: Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća (sestre) zajedno živjeti! Hvala Gospodinu na daru zajedništva!

Neka nam i ovaj susret bude poticaj za neprestani rast u zajedništvu s Gospodinom, bez koga ne možemo ništa učiniti, i međusobno! Da naše zajedništvo bude istinsko svjedočanstvo Boga živoga i prisutnoga i u današnjem svijetu!

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI