Sestre franjevke od Bezgrešnog začeća
iz Dubrovnika

Seminar trajne formacije

Seminar trajne formacije

U Zagrebu, 12. i 13. listopada 2018. u našem samostanu sv. Franje, održan je Seminar trajne formacije, kojeg je vodio fra Zvonimir Brusač, član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša.
Za ovu pastoralnu godinu planirana su dva ovakva seminara za naše sestre. Spomenuti seminar je već održan u Zagrebu, a sljedeći će biti u Dubrovniku, na Dančama 5. i 6. studenoga 2018.
Okvirna tema seminara je bila Pravilo trećeg samostanskog reda sv. Franje i karizmatski identitet naše Družbe sestara franjevki od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika.

Fra Zvonimir je na početku vrlo iscrpno i poticajno govorio o karizmatskoj dimenziji redovničkog života na temelju Konstitucije II vatikanskog sabora Lumen gentium i Zakonika crkvenog prava.

Nakon toga smo uz poticaje fra Zvonimira zajedno promišljali o Franjevačkoj karizmi, o Duhovnoj fizionomiji Trećeg samostanskog reda sv. Franje i karizmatskom identitetu Družbe. Fra Zvonimir je u svojim poticajima naglašavao trajnu potrebu vraćanja na izvore, potrebu vjernosti i otvorenosti poticajima Duha.

Ovaj seminar je još jedan  dragocjen doprinos u tijeku obnove naših Konstitucija.
Sestre su i ovaj put prepoznale potrebu i važnost trajne formacije. Ona nas potiče na obnovljenu vjernost i hrabrost da budemo živi svjedoci ljepote posvećenoga života u ovom, povjerenom nam vremenu i prostoru.

Nakon seminara, u nedjelju 14. listopada, sestre su zajedno hodočastile u Mariju Bistricu. Bilo je to još jedno lijepo iskustvo u duhu molitve i zajedništva.  

Galerija slika:

  Događanja - Sve
 
MISAO DANA

Šutnja je duboka aktivnost ljubavi koja osluškuje.

Pavao VI