Dječji vrtić svetog Franje

Hodočašće u Mariju Bistricu i Lobor

Hodočašće u Mariju Bistricu i Lobor

Dječji vrtić sv. Franje na tradicionalnom hodočašću dječjih vrtića Zagrebačke metropolije u Mariji Bistrici

Bio je to jedan milosni dan za zagrebački Dječji vrtić sv. Franje prošle subote, 3. lipnja. U Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održano je tradicionalno hodočašće dječjih vrtića Zagrebačke metropolije.
Krenulo je otprilike ovako: pomalo oblačno jutro, nigdje sunca, ne baš previše toplo. Roditelji su se spremili s djecom i autima pristigli u Mariju Bistricu. Uvjerena sam da su srca svih nas rasla dok smo se približavali Svetištu. Hodajući prema crkvi na otvorenom, osmjesi su bivali sve veći. Na hodočašću su sudjelovala djeca, roditelji i odgojitelji iz katoličkih vrtića te vjerske skupine zagrebačkih gradskih vrtića.
Na početku euharistijskog slavlja, predslavitelj vlč. Hrvoje Maltarić je pozdravio svaki dječji vrtić, a djeca su odgovarala s veselim poklikom 'Aleluja'! Djeca su u misnom slavlju, uz roditelje i odgojitelje, sudjelovala pjesmom i molitvom.
Nakon svete mise, nedaleko Marije Bistrice, nastavilo se druženje našeg vrtića u Loboru, u Svetištu Majke Božje Gorske – Župa svete Ane Lobor.
Po dolasku u ovo svetište, razgledali smo crkvu sv. Ane, a župnik vlč. Tomica Božiček proveo nas je i upoznao nas s poviješću ove Župe i Svetišta. Nekoliko zanimljivih legendi vezanih uz ovu crkvu oduševilo je najmlađe!
Uz prekrasno vrijeme, na tim malih rumenim licima vidjelo se veliko uzbuđenje i radost zbog zajedničkog okupljanja. Napokon se vrtićka ekipa susrela na cjelodnevnom obiteljskom izletu – roditelji, djeca i najdraže tete zajedno!
Priređen je i prigodni program: skupine Sunce i Zvjezdice, naravno uz predškolce koji se od vrtića opraštaju, uz divnu koordinaciju odgojiteljica, izvele su plesno-pjevne točke popraćene velikim pljeskom naših obitelji. Tete su se toliko potrudile dostojanstveno ispratiti predškolce pa se i pokoja suza nije uspjela sakriti. Tako mali, a već tako veliki, predškolci su dobili svoje kape za prvu i najmanju maturu te prigodne darove za uspomenu na ovaj lijepi vrtički dio života.
Dok su očevi pripremali roštilj i prihvatili se onog težeg dijela posla, majke su pripremale stolove i napunile ih svime što su pripremile za zajednički ručak u prirodi. 
Najprije nogomet, skakanje u vrećama, trčanje najmanjih sa štapovima po livadi, uzbrdici i nizbrdici, izuvanje iz tenisica i trčanje u prirodi u čarapama...sve je to bila sloboda i blagoslov za našu djecu. Ručak u prirodi uz lijepo zajedničko druženje potrajalo je do kasnog popodneva.
Počevši sa svetom misom i Božjim blagoslovom nad svima okupljenima, potom druženjem u prekrasnom Loboru, ova subota polučila je neizbrojive rečenice naše djece, poput 'Kad ćemo opet u Bistricu, ali da idemo svi, i tete?'

mama Mihaela Borić

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK