Dječji vrtić svetog Franje

Hodočašće Majci Božjoj Remetskoj

Hodočašće Majci Božjoj Remetskoj

U Gospinu vrtu

Nekoliko sunčanih dana bili su nam poziv na hodočašće Majci Božjoj Remetskoj. Odgađanjem zbog česte kiše u nama je još više sazrijevala želja. Spremni na malo više hodanja i s nakanama u srcima krenuli smo u Gospin vrt. 
Tamo nas je dočekao o. Zlatko. Kao pravi domaćin i vodič obišao je s nama sve i sve nam predstavio. Kroz sva otajstva krunice prošli Isusov život. I ove godine o. Zlatko divio se dječjem poznavanju Isusovog života. Oko Gospinog kipa zajedno smo se pomolili, a zatim smo otišli do Šatora sastanka. To je
mjesto u kojem se sada služi euharistija jer se crkva još preuređuje. Na samom ulazu, nas hodočasnike, blagoslovio je o. Zlatko. Razgledali smo i naučili ponešto, zašto se baš tako zove i što se sve nalazi u Šatoru sastanka. Zajedno smo zapjevali i pomolili se. Nakon molitve i razgledavanja, naše umorne noge odmorili smo na klupicama, a naše gladne trbuhe i oči nasitili ukusnim sendvičima i grickalicama koje smo u radosti dijelili s drugima. Iskoristili smo veliku livadu za igre i veselje. I ove godine smo pokazali i usavršavali svoje vještine penjanja na stablo, brzog trčanja, spretnog dodavanja i uživanja s prijateljima u prirodi. 
Zahvalni za sve primljene milosti, umorni, ali radosni vratili smo se u vrtić, prebirući sve ono što smo od jutra doživjeli. 

Marija Antunović, odgojiteljica

 

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK