Dječji vrtić svetog Franje

BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE

BOLNICA ZA MEDVJEDIĆE

Tko se boji doktora još?

Projekt Bolnica za medvjediće pokrenut je s ciljem otklanjanja straha od bijelih kuta, koji se kod djece često javlja zbog straha od nepoznatog te često neugodnih okolnosti u kojima se dijete nalazi kad se razboli i prvi put susreće s liječnicima i zdravstvenim djelatnicima. 
Na zabavan i interaktivan način, posebno osmišljenim radionicama nastoji se djecu upoznati s radom liječnika, načinom funkcioniranja liječničke ordinacije te postupcima i liječničkim priborom kojima se liječnik služi prilikom pregleda kako bi ih se na taj način pripremilo na situaciju u kojoj će i oni sami biti bolesni i trebati pregled liječnika.
Dijete zauzima ulogu staratelja, koji dovodi svoju plišanu igračku liječniku te ju zajedno kroz igru pregledavaju i liječe.
Projekt provode studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi studentskih organizacija EMSA-e i SSHLZ-a.
20. veljače studentica medicine Martina održala je radionicu u našem vrtiću. Djeca su je s nestrpljenjem čekala, te smišljala razne bolesti za svoje plišance. Uloga roditelja (staratelja) djeci nije teško pala, te su s liječnicom pregledavali i liječili svoje plišance. Nakon završetka pregleda djeca su dobila diplome i šprice, što ih je dodatno razveselilo.
Vjerujemo da je cilj projekta ostvaren, a to je otklanjanje straha od bijelih kuta, edukacija djece o zdravlju, dobrim higijenskim navikama, zdravoj prehrani i ljudskom tijelu...
Zahvaljujemo „Bolnici za medvjediće“ na dolasku, te radosno iščekujemo sljedeće preglede naših plišanaca.

Ilka Mijatović, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK