Dječji vrtić svetog Franje

Lutkarska predstava “Zelena priča”

Lutkarska predstava “Zelena priča”

U četvrtak 14. ožujka u dvorištu vrtića ugostili smo Studio “Suncokret”,  umjetničku organizaciju iz Splita koja je za naše polaznike izvela predstavu “Zelena priča”.
Na predstavi su sudjelovala djeca iz obje skupina, a kroz ovaj ekološki lutkarski mjuzikl djeca su se pobliže upoznala s temama očuvanja i zaštite okoliša.
Kako zaštititi okoliš? Kako odvajati otpad? To su samo neka od pitanja na koja odgovore traže smetlar Medo te mudra Sova, Gica Prljavica, Magarac, Ribica, Vjeverica i Glista koji su i junaci ovog ekološkog lutkarskog mjuzikla koji je ostvaren u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša Republike Hrvatske.
Junaci ovog lutkarskog mjuzikla u svojim prirodnim staništima susreću sa raznim vrstama onečišćenja, te dok neki uživaju praviti nered drugi traže rješenja kako okolišu vratiti stari sjaj. Tijekom predstave djeci se prikazuju osnove razvrstavanja otpada na zabavan i interaktivan način. Uz veliki broj edukacijskih songova možda je najvažnije istaknuti i glavnu misao ovog ekološkog mjuzikla : „O zaštiti okoliša brinemo se od malena.“
Radujemo se ponovnom susretu!

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK