Dječji vrtić svetog Franje

„Božićni zagrljaj“

„Božićni zagrljaj“

Dana 21.12.u 16 sati naša kapelica je bila ispunjena roditeljima, bakama, djedovima, prijateljima i ostalim dragim ljudima koji su se odazvali pozivu na naš božićni program.

Nakon što je sve nazočne pozdravila s. Kornelija, ravnateljica vrtića, nastupila je skupina Zvjezdice s koreografijom na pjesmu Zvijezda sam ja i pjesmom Djetešce nam se rodilo. Skupina malih balerina plešući na podiju uživala je u radosnim pogledima osobito roditelja. Igrokazom Božićni zagrljaj skupina Sunce nam je prikazala što Božić zapravo jest. Na radostan, jednostavan i mudar način prenijeli su poruku i značenje zlata, tamjana i smirne. Otkrili su najljepše darove koje će darovati Isusu: Biti uz Njega. Zagrliti ga. Darovati mu osmjeh, prijateljstvo. Čuvati ga u srcu. Pjevati mu, i ne samo djeca nego i tete i sestre i roditelji i bake i djedovi. Sunca su Isusu pjevala pjesmu Pada zimska noć, odgojiteljice Ljubav se rodila, roditelji i ostali Radujte se narodi. Na kraju su predškolci uputili čestitku svima: i Malom Isusu, i Mariji i Josipu, i volu i magarcu.

Igrokaz je završio, a sveta misa započela pjesmom, Zapjevajmo Malenomu. Svetu misu je predvodio vlč. Damir Ocvirk. Pod misom su pjevala djeca, a na orguljama ih pratila s. Katica. Bio je to radostan susret jednih s drugima i s Isusom.

Radost susreta možemo vidjeti na slikama, ali oni najljepši ostaju zauvijek u srcima.

s. Darka, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK