Dječji vrtić svetog Franje

Naš grad Zagreb

Naš grad Zagreb

Bliži se Dan grada Zagreba, pa smo odlučili to iskoristiti i obilježiti izletom u centar grada.  Naši predškolci željni novih iskustava i pustolovina okupili su se u vrtiću. Zajedno smo u 8:30 krenuli na naš izlet. I sama vožnja do Kaptola bila nam je uzbudljiva.
Razgledavanje grada započeli smo ispred naše katedrale. Zatim smo se spustili na Trg bana Josipa Jelačića preko Dolca. Tu smo razgledavali i proučavali suncobrane koji su napravljeni po uzoru na šestinski kišobran i jedan su od simbola Zagreba. Vidjeli smo što se sve prodaje. Vidjevši kip „Kumice Barice“, naučili smo kako su u prošlosti žene donosile svoje proizvode noseći ih u košari na glavi. Vrijeme na Trgu kod Manduševca i kipa bana Josipa Jelačića bilo je prikladno i za pričanje legendi o nastanku imena našeg grada. Šetnjom po Ilici došli smo do uspinjače. Tamo nas je čekala uzbudljiva vožnja koja traje kratko, ali izazove cijeli niz osjećaja od straha, uzbuđenja, znatiželje, a onda i do veselja. Popevši se na Gornji grad malo smo se odmorili i okrijepili. Krenuli smo na Trg sv. Marka. Divili smo se prekrasnom krovu Crkve sv. Marka te vidjeli zgradu Vlade i Hrvatskog sabora. Spustili smo se zatim do Kamenitih vrata. Zaštitnici našeg grada, Majci Božjoj od Kamenitih vrata pomolili smo se i zajedno otpjevali pjesmu. Naš izlet nastavili smo do parka u Perivoju biskupa Stjepana gdje smo se malo opustili i rashladili sladoledom. Nažalost, zbog obnove nismo mogli posjetiti Crkvu sv. Franje pa smo na putu do busa zapjevali himnu našeg vrtića.
Ovaj izlet bio je poticaj da bolje upoznamo naš grad, ali i prilika da ove zadnje vrtićke dane provedemo u veselju i zajedničkim pustolovinama.

Marija Antunović, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK