Dječji vrtić svetog Franje

Humanitarna izložba ZA LANGOV DOM

Humanitarna izložba ZA LANGOV DOM

Dana 11. svibnja u dječjem dvorištu organizirali smo druženje uz humanitarnu izložbu djece, roditelja i djelatnika vrtića. Nakana prodajne izložbe bila je makar skromnim prilogom pomoći starački dom koji vodi Zaklada biskup Josip Lang.

Dva razorna potresa koja su pogodila Petrinju i okolicu teško su oštetila i starački dom koji vodi Zaklada biskup Josip Lang. „Langov dom“ u Maloj Gorici udaljen je samo nekoliko kilometara od epicentra strašnog potresa.

U korizmenom vremenu došli smo na ideju pokazati djeci da i oni mogu pomoći ljudima u nevolji. Tom prigodom roditelji su mogli kupiti dragocjene unikate koje su izrađivala njihova djeca zajedno s odgojiteljicama. Na prijedlog jednog dječaka izložbu smo započeli simboličnim rezanjem vrpce, a zatim himnom Vrtića Djeca svetog Franje. Roditelji, bake i djedovi, sestre iz samostana imali su priliku razgledati fotografije djece i njihov rad tijekom pedagoške godine. Djeca su se, čak i ona najmlađa, uključila u prodaju svojih proizvoda. Bile su tu vaze, glinene posude (pečene u peći za glinu), magneti od gline (srca, tau), privjesci (cvijeće), lančići (anđeli), narukvice za djecu i odrasle, keksi s lješnjacima, ušećereni bademi, označivači stranica…

I u ovom događaju obistinile su se riječi sv. Pavla da Bog ljubi vesela darivatelja (2Kor 9,8). Vjerujemo da će djeca ovaj događaj dugo pamtiti, ne po sladoledu kojeg vole, nego po radosti koju su darovali.
Hvala svima koji su u ovom događaju na bilo koji način sudjelovali!

s. Darka Perić

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK