Dječji vrtić svetog Franje

Naši liječnici

Naši liječnici

Prošli tjedan smo obilježili blagdan svetog Josipa radnika. Sukladno tome, tjedan je obilježila tema zanimanja. Djeca su se uživljavala u ulogu majstora, kuhara, prodavača, policajca i doktora. Tjedan su uveličali roditelji liječnici i proširili ovu temu. 
U četvrtak obje skupine posjetila doktorica Galović i pokazala djeci kako izgleda opći pregled, što sve doktor na njemu radi, koje predmete koristi i za što oni služe. Djeca su imala priliku poslušati srce i pluća. Doktorica im je naglasila i važnost zdrave prehrane, brige o osobnoj higijeni, tjelovježbe i sna. 
U petak je u obje skupine došao doktor Rubić te smo razgovarali o bolnici, koja djeca tamo borave, kako pomoći djetetu koje nema snage ni jesti ni piti. Djeca su imala priliku vidjeti razne šprice i tekućine, kušati infuziju, proučiti cjevčice te smo razgovarali o tome kako se uvodi infuzija i gdje, što je dovelo do proučavanja krvnih žila. Djeca su rado slušala o ovoj temi te se upuštala u simboličku igru kroz koju su mogla razraditi novostečena znanja. 
Leopolda Kadić, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK