Dječji vrtić svetog Franje

Povratak u vrtić

Povratak u vrtić

Ulazim u vrtić svetog Franje i  osjećam poznate okuse, mirise i zvukove djetinjstva,  svih mojih  bezbrižnih dana provedenih u vrtiću. Naviru mi slike sjećanja nestašnih igara na dvorištu vrtića, prvih prijateljstava koja su se svaki  dan obnavljala i osnaživala; uvijek iznova i iznova, prvih tajni te toplog blagdanskog raspoloženja.

Svaki dan proveden u vrtiću bio je protkan srećom, koja nam je, bila dohvatljiva i opipljiva, uvijek  nadohvat ruke. Naše drage časne redovito su je posluživale u obliku zabavne pjesmice,  pohvale te uz obavezan sastojak; dašak ljubavi. Možda je to razlog zbog kojeg im se, (kao primjerice ja), mnogi  vraćaju sa lijepim  sjećanjima ako ne osobno, onda zasigurno u mislima.

U vrtiću, mjestu u kojemu sam po prvi puta okusila ljepotu života, osjetila snagu prijateljstva i moć zajedništva…, naučila  sam mnoge vrednote koje su me kasnije pratile i još prate  u  mom životu.

Evo me opet u vrtiću, 20 godina poslije…

Dok promatram dječju igru, primjećujem kako su svi međusobno nekako povezani; osjećam njihov prešutni dogovor kojim su svi od svog dolaska u vrtić odlučili biti  prijatelji jedni drugima.

U kratkom predahu od igre, prilazi mi nekoliko djece, u njihovim očima prepoznajem život, zaigranost, znatiželju te tople osmijehe koji svojom snagom razbistre i najtmurniji dan.

 

                                                                                                                Klara

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK