Dječji vrtić svetog Franje

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji

Danas, 15. svibnja,  obilježavamo Međunarodni dan obitelji. Svima nama je dobro znano zašto je obitelj važna i zašto je danas važno obilježiti taj dan. Zato te vrijednosti prenesimo i na djecu. Stoga vam šaljemo prijedlog aktivnosti.
Za predškolce tu je osmosmjerka (ovdje), a mogu se u rješavanje upustiti svi ostali hrabri. Ako djeci zapne, roditelji pomozite. 

Osjećaj vrijednosti daje nam i spoznaja tko smo te osjećaj pripadnosti i sigurnosti zato je naš prijedlog da zajedno s djecom napravite obiteljsko stablo (ovdje). U njega neka djeca nacrtaju članove obitelji (skica se nalazi u privitku). Također, ne zaboravite prelistati i obiteljske albume i prisjetiti se dragih uspomena. Prilažemo vam i pjesmu " Mojoj obitelji", priču "Obitelj Jež" (ovdje) i recitaciju " Moja obitelj; J. Franjić Radulović." Provedite zajedno ovaj nadolazeći vikend, obilježite ovaj dan, a fotografirati i dječjim radovima se pohvaliti možete i preko whatsappa. 

Pjesma 

 

Poezija (ovdje)

Sjetimo se i najsavršenije obitelji, Svete Obitelji i njoj se utecimo. 

"Sveta obitelji, zajednico ljubavi Isusa, Marije i Josipa, uzore i ogledalo svakoj kršćanskoj obitelji, tebi posvećujemo naše obitelji. Otvori srce svake obitelji da prihvati vjeru, da primi Božju Riječ, da svjedoči ljubav, da postane izvor novih svetih zvanja. Prosvijetli duh roditeljima da brižnom ljubavlju, mudro i ljubaznom pobožnošću sigurno vode djecu prema duhovnim i vječnim dobrima. Probudi u dušama mladih čistu savjest i slobodnu volju da rastu u “milosti i mudrosti” velikodušno prihvaćajući dar Božjeg poziva.
Isuse, Marijo i Josipe, Sveta obitelji iz Nazareta, isprosi nam milost da svi mi nasljedujemo ustrajnu molitvu, velikodušnu poslušnost, dostojanstveno siromaštvo i djevičansku čistoću koje si ti živjela da otvorimo svoju dušu za vršenje volje Božje te da brižno i nenametljivo pratimo one koji su među nama pozvani da iz bližega slijede Gospodina Isusa Krista koji je dao samoga sebe za nas. Amen."  (sv. Ivan Pavao II.)

Srdačan pozdrav!
Odgojiteljice „Sunca“ i „Zvjezdica“

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK