Dječji vrtić svetog Franje

Sveti Nikola u našem vrtiću

Sveti Nikola u našem vrtiću

Danas se samim ulaskom u naš vrtić moglo osjetiti prekrasno blagdansko raspoloženje i uzbuđenost kod svakog djeteta. Kroz cijelo jutro se mogao čuti veseo povik „Danas je sv. Nikola!“. Taj dugo očekivan dan je došao, što znači da će danas u naš vrtić doći ON. S uzbuđenjem smo ga čekali svi. Njegovom pojavom uzbuđenje nije nestajalo, štoviše samo je raslo. Na početku smo ga pozdravili kako i doliči, pjesmom. Nakon pjesme smo ga željeli mnogo toga pitati. Pitanja se nakupilo kroz godinu, al sveti Nikola ih je sve sa strpljenjem poslušao i na svako pitanje je imao spreman odgovor. Uistinu našeg sv.Nikolu krase sve one vrline koje su potrebne u radu s djecom: pažljivost, strpljivost, blagost… mogli bi ih nabrajati do sljedećeg prosinca.

Saznali smo „Kako sv. Nikola uspije podjeliti sve poklone“, “Kako je tako spretan da nas ne probudi dok žuri kroz kuću“, „Kako za jednu minutu dođe kod svih nas“, „Sviđa li mu se naša kuća, naša soba“, „Kako ga nisam uspio vidjeti, a nisam spavao cijelu noć“, i još mnogo toga..

Kada je došao red na poklone svi smo se zahvalili i poklonili mu najiskreniji osmjeh a neki i zagrljaj. Nakon toga smo se pomolili dragom Bogu, a sv. Nikola nas je blagoslovio.

Za kraj smo mu još jednom pjesmom zahvalili i pozdravili ga do sljedećeg susreta.

Ilka Mijatović, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK