Dječji vrtić svetog Franje

Hodočašće u svetište Majke Božje Remetske

Hodočašće u svetište Majke Božje Remetske

U četvrtak, 28. travnja 2022., naša odgojna skupina Sunce hodočastila je u svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. U radosnom iščekivanju krenuli smo ujutro oko 9 sati. Naš hod je bio duži, ali prožet dječjim divljenjem prirodi, veseljem, smijehom i pitanjima.

U Svetištu nas je dočekao o. Marko. On je bio i naš vodič. Proveo nas je kroz Gospin vrti i objasnio što se sve nalazi u Gospinom vrtu. Prolazeći otajstva krunice postavljao je djeci pitanja na koja su ona  uvijek znala odgovor i tako nas sve zadivili svojim znanjem o Isusovom životu. Svi zajedno u krugu okupljeni oko kipa Majke Božje Remetske, držeći se za ruke, pomolili smo se za sve nas, za naše obitelji i sve naše susrete. Budući da se crkva obnavlja od potresa, o. Marko nas je poveo u Šator sastanka, vanjski oltarski prostor. Poklonili smo se Isusu, a zatim Mariji, našoj Majčici, otpjevali pjesmu pred njezinom slikom. U ime svih nas, Stjepan je o. Marku zahvalio uz mali znak pažnje, a djeci se toliko svidio da su mu pohitali u zagrljaj. Tada nam se već i vrijeme ručka približilo pa smo se okrijepili i zasladili radosno dijeleći ono što smo ponijeli. Uslijedila je igra na livadi. Utrkivali smo se, penjali po drveću, igrali igre loptom, tenis, istraživali prirodu.

U igri nam je vrijeme brzo prošlo i krenuli smo prema vrtiću. Iako smo već pomalo bili umorni, skupili smo snage za prošetati i Fratrovačkom šumicom. Uz pjesmu i puni dojmova vratili smo se u vrtić. Ovo je bio zasigurno još jedan dan kojeg će se djeca rado sjetiti i zbog kojeg već iščekuju drugi izlet.

Marija Antunović, odgojiteljica

 

Galerija slika:

  Događanja i najave vrtića - Sve
DJEČJA MUDROST
 
DUHOVNI KUTAK